O podjetju

Podjetje Gallus se je pod tem imenom predstavilo prvič šele leta 1990, a začetek obrti datira v leto 1984. Podjetje je že od samega začetka v družinski lasti. Do leta 2002 ga je vodil Marijan Ciril Selak, danes pa uspešno nadaljuje z vodenjem podjetja sin Marjan, kateremu se je pridružila še sestra Simona.

Že od vsega začetka je osrednja dejavnost podjetja Gallus ključavničarstvo in izdelava raznih kovinskih izdelkov. Zadnja leta pa smo se močno usmerili v gasilstvo, saj je naša glavna proizvodnja postala ravno izdelava lastnega gasilnega aparata na plin (CO2) in izdelava rezervnih delov za gasilne aparate ter proizvodnja hidrantnih omaric in gasilskih armatur. Poleg tega ponujamo iz lastne proizvodnje še več vrst zaščitnih omaric in nosilcev za gasilnike in ostale zaščitne opreme, ustrežemo pa tudi individualnim željam za izdelavo raznih kovinskih predmetov. Poleg tega se podjetje Gallus ukvarja tudi s storitveno dejavnostjo. Ponujamo servis gasilnikov, pregled in meritve hidrantnega omrežja in izdajo potrdil o brezhibnem delovanju le-teh. Za vse našteto imamo pridobljena ustrezna pooblastila in strokovno usposobljeno osebje. Poleg tega izvajamo še tečaje iz varstva pred požarom s praktičnim prikazom gašenja.

Postransko se ukvarjamo tudi še s hidravliko oz izdelavo in popravilom raznih hidravličnih cevi.

V želji, da lahko zagotovimo kar najbolj celovit asortiman vseh izdelkov in storitev na področju gasilne opreme, se povezujemo tudi z ostalimi podjetji prisotnimi v Sloveniji in tujini (predvsem Nemčija) iz tega področja.

V bodoče ne želimo odstopiti od naše vizije in ohraniti oz povečati našo trgovinsko dejavnost z gasilno opremo tako na slovenskem kot tujem trgu. Predvsem pa je naša želja uveljavitev gasilnika GALLUS na plin (CO2) tudi na trgih izven Slovenije. Povečati in utrditi želimo poslovanje na trgih jugozahodne Evrope ter aktivnosti na področju kakovosti v smeri pridobitve ISO standardov.